Verenigen en de verenigkracht

Verenigen en de verenigkracht​
Zwarte pijl naar beneden

Aangenaam, Back2Basics. Een netwerkorganisatie met als missie; de wereld verenigen. Wij geloven namelijk in een verbindende samenleving en de kracht van verenigen. Maar wat is nou eigenlijk verenigen en hoe ontwikkel je de verenigkracht binnen verenigingen en organisaties?

Natuurlijk moet je als bestuur de club “runnen”, net als bij iedere organisatie of bedrijf. Echter bij een vereniging betaal je de medewerkers niet, maar heb je de mogelijkheid hulp te krijgen van al je leden. Dit gebeurt op basis van betrokkenheid en intrinsieke motivatie om bij te dragen aan “hun club”.

Dat betekent dat je naast je aandacht en inspanning voor de bedrijfsvoering en organisatie, veel aandacht en energie moet steken in die betrokkenheid. Die betrokkenheid komt voort uit de onderlinge verbondenheid tussen de leden.

Indien de betrokkenheid en de onderlinge verbondenheid groot is, gaat de bedrijfsvoering gemakkelijker. 

Het proces dat zorgt voor een grotere verbondenheid en betrokkenheid is “verenigen”. De kracht in de organisatie die dit proces realiseert noemen we de “verenigkracht”.

Back2Basics

Als Back2Bascis brengen we mensen bij elkaar. Goed presterende organisaties kenmerken zich namelijk, doordat mensen elkaar echt kennen, respect hebben voor alle individuele verhalen, het gezamenlijke verhaal van de organisatie kennen en daardoor intrinsiek gemotiveerd en betrokken zijn om daar deel vanuit te maken en bij te dragen.

Natuurlijk verliezen we daarbij de bedrijfsvoering niet uit het oog, maar de verenigkracht, de onderlinge verbondenheid en de wil om het samen te doen, zijn het fundament van de organisatie. Daar zit het plezier, de energie en de duurzaamheid in.