Skip to main content

De beweging

De beweging naar een verbonden samenleving

De samenleving is in transitie. Om oplossingen te vinden is samenwerken noodzakelijk. Dat blijkt enorm lastig in de praktijk. Wij vormen een beweging die positieve verandering realiseert door de verbondenheid van mensen, teams en organisaties te vergroten. Wanneer mensen elkaar beter begrijpen en betrokken zijn, hebben ze een grotere impact op de samenleving. Daar zijn wij dag en nacht mee bezig, met toewijding en plezier!

over de Back2Basics beweging
Vector rode circkel
Vector rode circkel
Vector blauwe circkel
Over ons fotografie
Vector blauwe circkel

Over ons

Ruim 30 jaar ervaring

Het verhaal van Back2Basics start in 2011. Onze netwerkorganisatie werd opgericht om de wereld te veranderen. Wat begint als een methode voor het vergroten van de betrokkenheid binnen sportverenigingen, groeit uit tot een aanpak voor alle type organisaties in het sociaal domein. Meer weten over onze beweging binnen sportverenigingen?

Experts in jouw werkveld

Trots zijn we op onze collega-professionals. Door onze jarenlange ervaring met verbinden binnen verenigingen en bedrijven hebben wij geleerd wat werkt en wat niet werkt. Niet alleen bij sportorganisaties, maar ook voor maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven waar het gedachtegoed goed aanslaat.

Wij verspreiden de kennis over Back2Basics en het verbinden. Dit doen we door ons boek, artikelen, presentaties, workshops, bijeenkomsten en concrete instrumenten en methoden om beter samen te werken.

Over onze experts in jouw werkveld
Vector rode circkel
Vector rode circkel

Over Back2Basics

Bewezen methoden

Wij delen kennis via trainingen, coaching, advies en procesbegeleiding en voegen structureel waarde toe. Onze beweging maakt een verschil in het leven van mensen en onze maatschappij.

30+ jaar ervaring

Ruim 30 jaar ervaring en gericht onderzoek sinds 2011 ligt aan de basis van de Back2Basics beweging. Samen met ons groeiende netwerk aan professionals weten wij wat werkt en niet werkt.

Positief samenwerken

Wij werken met passie en gedrevenheid. Door onze positieve aanpak doorbreken wij bestaande patronen en creëren we een cultuur van openheid, vertrouwen en samenwerking.

Back2Basics foundation

Een deel van onze opbrengst gaat naar de Back2Basics Foundation. Deze foundation steunt initiatieven in het land die de verbondenheid in Nederland nog verder vergroten. Hiermee willen we de impact van onze beweging verder groeien.

De beweging in beeld

We realiseren met onze aangesloten professionals, teams en organisaties een sterke en veerkrachtige samenleving waarin verbondenheid, betrokkenheid en gemeenschappelijkheid centraal staan.

Back2Basics de beweging in beeld van de founders

Managing partners

Founders fotografie Berend Rubingh

Berend Rubingh

 ‘Mijn fascinatie voor organisatie- en verandervraagstukken heeft ervoor gezorgd dat ik de afgelopen 30 jaar veel verschillende organisaties heb mogen ondersteunen en adviseren. De opgedane ervaringen geef ik graag door.’

Founders fotografie Hans van Egdom

Hans van Egdom

‘Als neutrale verbinder wil ik graag bijdragen aan de ontwikkeling van mens, team en organisatie. Dat doe ik sinds 1993 in de rollen, (team)coach, opleider, procesbegeleider, workshopleider, dagvoorzitter en adviseur.’

Founders fotografie Sjors Brouwer

Sjors Brouwer

'Ik heb een diepe drive om mensen, teams en organisaties te helpen bij hun ontwikkeling. Ik breng problemen terug naar de kern. Wat is de bedoeling en wat is jouw ‘waarom’? Als teamcoach, trainer en facilitator doe ik dit 25 jaar, niet alleen bij Back2Basics, ook als Captain of Strategy binnen de KNVB.'

Opdrachtgevers

Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Logo NOC*NSF
Logo Gemeente Den Haag
Logo Jeugdzorg Nederland
Logo KNVB
Logo Achterhoek in Beweging
Logo CNV
Logo Leger des Heils
Logo NEOS
Logo ABU
Logo Playing for Success
Logo Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs & Topsport

  Diensten die verbinden

  Verbinding kunnen we op verschillende manieren positief stimuleren. Bekijk al onze diensten. 

  Sluit aan bij de beweging

  Back2Basics kent een groot netwerk van mensen, teams en organisaties. Professionals met verschillende achtergronden en vanuit allerlei werkvelden. Zij versterken elkaar in het uitdragen van de Back2Basics filosofie. Wij brengen deze professionals op verschillende manieren bij elkaar. Bouw jij mee aan een betere toekomst?

  Founders quote aansluiten netwerk
  Vector blauwe circkel
  Quote founder Hans aansluiten netwerk

  Samen
  in beweging komen?