Skip to main content

De onderwijssector
in ontwikkeling

Onderwijs

Samen naar veerkrachtig onderwijs

Er wordt veel verwacht van scholen, opleidingen en besturen. Zij moeten inspelen op alle maatschappelijke uitdagingen, zoals digitalisering, tekort aan personeel, het welzijn van leerlingen. Organisaties in het onderwijs moeten aangepast beleid ontwikkelen, monitoren en ingrijpen als dat nodig is. Dat vraagt om veerkracht, dat vraagt om samenwerken.

De professionals van Back2Basics weten als geen ander wat dat vraagt en helpen onderwijsinstellingen om veerkrachtig te zijn. Zij kennen de betrokken organisaties en slaan bruggen en verbinden deze met elkaar.

Sociaal domein Onderwijs
Quote organisatie Playing for Success
“Back2Basics heeft onze dialoog over de lange termijn koers gefaciliteerd. In korte tijd is ons een spiegel voorgehouden die snel leidde tot scherpte in onze lange termijn doelen.“
Playing for Succes Doetinchem

Pascal Kamperman - Directeur

Expertisecentrum voor Voortgezet Onderwijs en Topsport
"Back2Basics heeft ons effectief ondersteund en deskundig begeleid in onze beleids- en organisatieontwikkeling."
EVOT
Cors Westerdijk - Voorzitter

  De kracht van
  samenwerken

  Individualisering, digitalisering en verkokering, er zijn veel complexe uitdagingen in het sociaal domein. Verschillende werkvelden zijn betrokken en moeten samenwerken. Daarbij is verbinding tussen mensen, teams en organisaties essentieel. Want samen maken we meer impact.

  Diensten die verbinden

  Verbinding kunnen we op verschillende manieren positief stimuleren. Voor jouw organisatie, team of het individu.

  Waarom Back2Basics

  Bewezen methoden

  Wij delen kennis via trainingen, coaching, advies en procesbegeleiding en voegen structureel waarde toe. Onze beweging maakt een verschil in het leven van mensen en onze maatschappij.

  30+ jaar ervaring

  Ruim 30 jaar ervaring en gericht onderzoek sinds 2011 ligt aan de basis van onze beweging. Samen met ons groeiende netwerk aan professionals weten wij wat werkt en niet werkt.

  Altijd in co-creatie

  Wij empoweren mensen, teams en organisaties om zichzelf te ontwikkelen. Dit doen we samen, in co-creatie. Wij werken agile en hebben na afsluiting van een project een beweging gecreëerd.

  Positieve samenwerking

  Wij werken met passie en gedrevenheid. Door onze positieve aanpak doorbreken wij bestaande patronen en creëren we een cultuur van openheid, vertrouwen en samenwerking.
  Vector blauwe circkel
  Over Back2Basics
  Vector blauwe circkel

  Grote veranderingen beginnen klein

  Wij zijn ervan overtuigd dat er een beweging nodig is om de verbinding tussen mensen in onze samenleving te vergroten. Als de verbinding groot is, werken mensen, teams en organisaties beter samen. En hebben zo een groeiende impact op onze maatschappij. Hierbij vormen kleine veranderingen de opmaat naar grote successen.

  Over Back2Basics

  Het verhaal van Back2Basics start in 2011. Onze netwerkorganisatie werd opgericht om de wereld te veranderen. Wat begint als een methode voor het vergroten van de betrokkenheid binnen sportverenigingen, groeit uit tot een aanpak voor alle type organisaties in het sociaal domein. Met als doel: de samenleving verbinden.

  Over Back2Basics founders fotografie
  Vector rode circkel
  Vector rode circkel

  Opdrachtgevers

  Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  Logo NOC*NSF
  Logo Gemeente Den Haag
  Logo Jeugdzorg Nederland
  Logo KNVB
  Logo Achterhoek in Beweging
  Logo CNV
  Logo Leger des Heils
  Logo NEOS
  Logo ABU
  Logo Playing for Success
  Logo Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs & Topsport

   Samen
   in beweging komen?