Skip to main content

Verbindend samenwerken
helpt sportwereld vooruit

Sport & Bewegen

Organisaties in de sport veranderen

Met regelmaat staan sportkoepels, -organisaties en -verenigingen voor flinke uitdagingen die aanleiding zijn om te veranderen. Soms worden deze uitdagingen geboren uit eigen ambitie, soms uit bittere noodzaak, zoals druk op financiën of een negatieve cultuur. Tegelijkertijd leveren de ambities van bonden, gemeenten en andere belanghebbenden ook uitdagingen op. Het succesvol kunnen doorvoeren van ingrijpende veranderingen vereist echter breed draagvlak, betrokkenheid en inzet.

Back2Basics gelooft in de kracht van verenigen voor (sport)professionals, procesbegeleiders & sportorganisaties. Onze aanpak is altijd vanuit de bedoeling, mensgericht en met aandacht voor cultuur.

Sociaal domein Sport en Bewegen
Quote opdrachtgever KNVB
“Back2Basics is onze partner vanaf het eerste uur. Met oog voor de WHY (de bedoeling) en de wij (de mensen). Een ijzersterke combinatie die ons helpt onze ambities te realiseren“
KNVB

Jan Dirk van der Zee - Directeur amateurvoetbal

  Vector blauwe circkel
  Back2Basics kennisdeling en inspiratie lookbook
  Vector blauwe circkel

  Back2Basics voor sportverenigingen

  Onze methode voor het vergroten van de betrokkenheid binnen sportverenigingen is al meer dan 10 jaar succesvol. We brengen met succes een proces op gang waarbij vereningsleden in de denk en doe stand worden gezet bij de ontwikkeling van hun vereniging. Op het gebied van ondersteuning aan sportverenigingen hebben we, als eerste in Nederland, onze aanpak wetenschappelijk gevalideerd. Gericht onderzoek sinds 2011 ligt aan de basis van de Back2Basics beweging.

  De kracht van
  samenwerken

  Individualisering, digitalisering en verkokering, er zijn veel complexe uitdagingen in het sociaal domein. Verschillende werkvelden zijn betrokken en moeten samenwerken. Daarbij is verbinding tussen mensen, teams en organisaties essentieel. Want samen maken we meer impact.

  Diensten die verbinden

  Verbinding kunnen we op verschillende manieren positief stimuleren. Voor jouw organisatie, team of het individu.

  Waarom 
  Back2Basics

  Bewezen methoden

  Wij delen kennis via trainingen, coaching, advies en procesbegeleiding en voegen structureel waarde toe. Onze beweging maakt een verschil in het leven van mensen en onze maatschappij.

  30+ jaar ervaring

  Ruim 30 jaar ervaring en gericht onderzoek sinds 2011 ligt aan de basis van onze beweging. Samen met ons groeiende netwerk aan professionals weten wij wat werkt en niet werkt.

  Altijd in co-creatie

  Wij empoweren mensen, teams en organisaties om zichzelf te ontwikkelen. Dit doen we samen, in co-creatie. Wij werken agile en hebben na afsluiting van een project een beweging gecreëerd.

  Positieve samenwerking

  Wij werken met passie en gedrevenheid. Door onze positieve aanpak doorbreken wij bestaande patronen en creëren we een cultuur van openheid, vertrouwen en samenwerking.
  Vector blauwe circkel
  Over back2basics
  Vector blauwe circkel

  Grote veranderingen beginnen klein

  Wij zijn ervan overtuigd dat er een beweging nodig is om de verbinding tussen mensen in onze samenleving te vergroten. Als de verbinding groot is, werken mensen, teams en organisaties beter samen. En hebben zo een groeiende impact op onze maatschappij. Hierbij vormen kleine veranderingen de opmaat naar grote successen.

  Over Back2Basics

  Het verhaal van Back2Basics start in 2011. Onze netwerkorganisatie werd opgericht om de wereld te veranderen. Wat begint als een methode voor het vergroten van de betrokkenheid binnen sportverenigingen, groeit uit tot een aanpak voor alle type organisaties in het sociale domein. Met als doel: de samenleving verbinden.
  Over Back2Basics founders fotografie
  Vector rode circkel
  Vector rode circkel

  Opdrachtgevers

  Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  Logo NOC*NSF
  Logo Gemeente Den Haag
  Logo Jeugdzorg Nederland
  Logo KNVB
  Logo Achterhoek in Beweging
  Logo CNV
  Logo Leger des Heils
  Logo NEOS
  Logo ABU
  Logo Playing for Success
  Logo Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs & Topsport

   Samen
   in beweging komen?